Bioptronos kezelés

SzínekMi a BIOPTRON fény?

A BIOPTRON Fényterápia Rendszer egy világszerte szabadalmaztatott orvostechnikai fényterápiás eszköz, amelynek különleges optikai egysége a nap által természetesen kibocsátott, elektromágneses spektrumhoz hasonló fényt bocsát ki, amely nem tartalmaz UV-sugarakat. A BIOPTRON fényterápia természetes módon hat, erősíti a szervezet regeneratív és egyensúly-helyreállító képességét, és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját öngyógyító adottságait. Amikor a fényenergia bejut a szövetekbe, elindítja a biostimulációs folyamatokat (ami azt jelenti, hogy pozitívan befolyásol különböző biológiai folyamatokat, és így fokozza a szervezet működését).

Felhasználóbarát, nem gyógyszeres terápia
A BIOPTRON-technológia mára széles körben használt és elfogadott a gyógyításban mint felhasználóbarát, hatékony, nem gyógyszeres orvostechnikai eszköz. Több mint 15 év klinikai vizsgálatai világszerte bizonyították, hogy igen hatékony kiegészítő terápia az akut és krónikus sérülések, illetve a műtét utáni sebek konzervatív kezelésében.
Hippokratész gyógyítási filozófiája újra hatással van az orvostudományra: "Primum non nocere" ("Elsősorban, kárt ne tegyünk.") és "Tiszteljük a természet gyógyító erejét".
A BIOPTRON Fényterápia Rendszer az Európai Unió jogszabályainak megfelelően (93/42/EEC-direktíva) engedélyeztetett orvostechnikai eszköz.

BIOSTIMULATÍV HATÁS

A BIOPTRON fénynek biológiai serkentő hatása van. A bőrre alkalmazva serkenti a fényérzékeny intra-celluláris szerkezeteket és molekulákat. Ez sejten belüli láncreakciókat és úgynevezett másodlagos válaszokat indít el, amelyek nem a kezelt bőrfelületre korlátozódnak, hanem kihatnak az egész szervezetre.

STIMULÁL ÉS MODULÁL

A BIOPTRON fényterápia serkenti és megváltoztatja a testben zajló regeneráló és helyreállító folyamatokat, valamint a test védelmi rendszerében zajló folyamatokat is.

TERMÉSZETES MÓDON HAT

A BIOPTRON fényterápia természetes módon erősíti a szervezet regeneratív képességét, és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját gyógyulási adottságait. A kifejlesztését követő 15 évben a BIOPTRON fény sokoldalú alkalmazása a terápiás kezelés különböző területein vált ismertté.

SEBGYÓGYÍTÁS


A BIOPTRON Fényterápiát monoterápiaként és/vagy kiegészítő kezelésként egyaránt használhatjuk a sebgyógyításra az alábbi javallatok esetében:

- Trauma utáni sebek (sérülések)
- Égési sérülések
- Műtét utáni sebek
- Lábszárfekélyek
- Decubitus (felfekvések)
Javasoljuk, hogy keresse fel kezelőorvosát a BIOPTRON Fényterápia használata előtt és kérje szakvéleményét azzal kapcsolatban, hogy ez-e a megfelelő kezelés az Ön számára, vagy más kezelésre lenne szükség.

FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS


A BIOPTRON Fényterápiát monoterápiaként és/vagy kiegészítő kezelésként egyaránt használhatjuk az alábbi javallatok esetében:
Reumatológia
- idült csontbetegség és izületi gyulladás (osteoarthritis)
- rheumatoid arthritis (krónikus)
- arthrosis
Fizikoterápia
- alsó háti fájdalom
- válltájéki és háti fájdalom
- ínhüvelygyulladás
- varasodás
- vázizomzati sérülések
Sportgyógyászat
Az izmok, inak és ínszalagok lágyszöveteinek sérülése:
- izomrándulások,
- húzódások,
- rándulások,
- íngyulladás,
- ínszalagszakadás és izomszakadás,
- ficamok,
- zúzódások,
- teniszkönyök

Javasoljuk, hogy keresse fel kezelőorvosát a BIOPTRON Fényterápia használata előtt és kérje szakvéleményét azzal kapcsolatban, hogy ez-e a megfelelő kezelés az Ön számára vagy más kezelésre lenne szükség.

ÁLTALÁNOS ELŐNYÖK

A BIOPTRON fényterápia a hagyományos orvosi kezelésekhez kiegészítő terápiaként, vagy bizonyos javallatokra monoterápiaként használható.
A BIOPTRON fényterápia hatására:

- javul a vér keringése a hajszálerekben;
- harmonizálódnak az anyagcsere-folyamatok,
- megerősödik az immunrendszer;
- megélénkülnek a szervezet regeneratív és reparatív folyamatai;
- felgyorsul a sebgyógyulás;
- enyhül a fájdalom, csökken az intenzitása.

A BIOPTRON fényterápia kiváló tulajdonságainak köszönhetően a fény nem csupán a bőrfelszínt éri el, hanem behatol a mélyebben fekvő szövetekbe is. Következésképpen a BIOPTRON fény hatása nem csupán a kezelt felületre korlátozódik, hanem az egész szervezetre kiterjed.
A BIOPTRON fénynek biológiai serkentő hatása van. A bőrre alkalmazva serkenti a fényérzékeny intra-celluláris szerkezeteket és molekulákat. Ez sejten belüli láncreakciókat és úgynevezett másodlagos válaszokat indít el, amelyek nem korlátozódnak a kezelt bőrfelületre, hanem kihatnak az egész szervezetre.
A BIOPTRON fényterápia serkenti és megváltoztatja a testben zajló regeneráló és helyreállító folyamatokat, valamint a test védelmi rendszerében zajló folyamatokat is.
A BIOPTRON fényterápia természetes módon erősíti a szervezet regeneratív képességét, és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját gyógyulási adottságait. A BIOPTRON fényterápia világszerte a megelőzés, a terápia és a rehabilitáció legújabb kezelési formájaként vált elfogadottá.

BIOPTRON FÉNYTERÁPIA A GYERMEKGYÓGYÁSZATBAN

GYERMEKBETEGSÉGEK
A BIOPTRON fényterápia hatékony eszközt jelent a gyermekbetegségek kezelésében, mivel a polarizált fény csillapítja a fájdalmat és gyorsítja a gyógyulást. Különösen az alábbi panaszok esetén ajánljuk:
- bőrbetegségek
- felső légúti betegségek (nátha, homloküreg-gyulladás, mandulagyulladás)
- mozgásszervi panaszok

Gyermekkorban gyakoriak a bőrproblémák: a gyerekek közel 15 százaléka szenved allergiás ekcémától, és a vírusos vagy bakteriális fertőzés sem ritka. A bőrbetegségek az egész család életminőségét rontják, hiszen a kisebbek nem tudnak aludni, a nagyobbak pedig kirekesztettnek érezhetik magukat a kezükön vagy arcukon megjelenő viszkető, fájdalmas bőrelváltozások miatt.

A BIOPTRON fényterápia a gyermekek számára ideális kezelési módszert jelent, mivel csillapítja a bőrpanaszokkal járó fájdalmat és növeli a komfortérzetet.
A kisebb gyerekek fokozottan veszélyeztetettek a felső légúti fertőzések szempontjából, így előfordulhat, hogy egymást érik az óvodai vagy iskolai hiányzások.
A BIOPTRON fényterápia erősíti az immunrendszert és gyorsítja a gyógyulási folyamatot, így hatékonyan alkalmazható a felső légúti betegségek kezelésére. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a BIOPTRON fényterápia számos mozgásszervi betegség esetén is jelentős segítséget jelent, emellett segíti a sebgyógyulást, illetve fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.
A mindennapi egészségügyi gyakorlat igazolja a BIOPTRON fényterápia hatékonyságát: a polarizált fénnyel való kezelés csendes és fájdalommentes, így gyerekek kezelésére kifejezetten ideális. A vizsgálatokban résztvevő gyermekek szülei elégedettek voltak a kezelés eredményével.
A BIOPTRON fényterápia újszülöttek kezelésére is alkalmas: csillapítja a pelenkakiütés okozta fájdalmat és gyulladást, gyorsítja a természetes gyógyulási folyamatokat és erősíti az immunrendszert.

BIOPTRON FÉNYTERÁPIA A BŐRGYÓGYÁSZATBAN

BŐRBETEGSÉGEK KEZELÉSE

A BIOPTRON fényterápia az alábbi bőrproblémák esetében alkalmazható kiegészítő kezelésként:
- mitesszer
- ekcéma
- pikkelysömör
- vírusos vagy bakteriális bőrfertőzések
- íny- és szájbetegségek (szájfekély, ínygyulladás stb.)

Ezek a panaszok meglehetősen gyakoriak, életünk során számtalanszor találkozhatunk velük. Bár komoly orvosi beavatkozást nem igényelnek, jelentősen rontják a beteg életminőségét.
A BIOPTRON fényterápia segíti a bőr gyógyulását, és csillapítja a bőrpanasszal járó fájdalmat. A fényterápiás kezelés tiszta, fájdalommentes és egyszerűen alkalmazható.

TUDOMÁNY ÉS KUTATÁS

Több, mint
- 500 tudós,
- 1000 klinika,
- 5000 szakorvos.

Az évek során végzett vizsgálatok eredményei bebizonyították a BIOPTRON fényterápia pozitív hatásait, és az orvostudomány számos területén a széles körű felhasználásához vezettek.
A terápia világszerte elfogadottá vált mint a megelőzés, a kezelés és a rehabilitáció legújabb formája.

A BIOPTRON AG tudományos csapata folyamatosan együttműködik számos ország szakértőivel, kutatóival és orvosaival annak érdekében, hogy vizsgálja a BIOPTRON fényterápia jellegzetességeit és terápiás hatékonyságát.

vissza ...