Infraszauna

SzínekAz infraszauna mélymeleg kezelés, mely nagyszerűen regenerálja az izmokat, a bőrt és a szöveteket. Az alacsonyabb hőmérséklet (33-55˘C) miatt nagy előnye, hogy kevésbé terheli a szervezetet, mint a finn szauna. Azok is kellemesnek találják, akik a hagyományos szaunákat nem tudják elviselni. Idősek, gyenge egészségűek, vagy szív- és érrendszeri betegségben szenvedők is használhatják.
Az infravörös hőforrás nem a levegőt melegíti fel, mint a hagyományos szauna, hanem a testet, ezáltal alacsonyabb hőmérsékleten izzad a szervezet, a hatás pedig mélyrehatóbb. Kalóriákat éget, fogyaszt. Egy félórás infraszauna kúra alatt akár 300 kalóriát is „eléget”! Ameddig Ön az infraszauna kellemes melegében pihen, addig teste keményen dolgozik: izzadságot termel, vért pumpál, azaz megpróbálja hűteni magát. A kutatások szerint 30 perc alatt szervezete annyi kalóriát éget el, mintha ugyanannyit evezett, vagy futott volna. Nemcsak folyadékot, kilókat is veszít. Erősíti az immunrendszert. Az infrakabin mélymelege megemeli a test hőmérsékletét mintegy mesterséges lázat előidézve. Ahogy a szervezet immunrendszere harcol ennek a (vélt) láznak a legyőzéséért, úgy erősödik. Mindemellett az inaktív izzadás által a méreg-, és salakanyagok szervezetből történő eltávolításával az Ön egészsége és betegségekkel szembeni ellenállósága nagymértékben megnő.
Javítja, erősíti a vérkeringést. Ahogy testünk megnöveli a verítéktermelést, hogy saját magát hűtse, a szív egyre keményebben dolgozik azért, hogy minél több vért minél gyorsabban pumpáljon, ellátva ezzel a folyamatos gyakorlatozással járó megnövekedett szükségleteinket. Gondoljunk csak bele: nem azért szoktunk futni, hogy lábizmaink legyenek, hanem hogy a terhelés által erősítsük, illetve ezáltal növeljük állóképességünket, ami szinonimája az edzett vérkeringésnek.
Megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól. A felgyorsult vérkeringés arra ingerli a verítékmirigyeket, hogy felszabadítsák az összegyűlt méreg-, és salakanyagokat. A napi izzadás segíthet méregteleníteni szervezetét, mert megakadályozza, hogy a nagyon veszélyes nehézfémek (ólom, higany, nikkel, kadmium) illetve az alkohol, a nikotin, a nátrium, a kénsav felhalmozódjon szervezetében.
Eltünteti a narancsbőrt. Az infraszaunák segítenek a cellulit (a gél-szerű csomók a bőr alatt, melyek nagyrészt vízből, zsírból állnak és megrekedtek a bőr alatti apró „zsebekben”) eltávolításában. Az infraszauna sugárzó hője akár háromszor mélyebbre hatol, mint a hagyományos szaunáé, ezért sokkal hatékonyabb.
Megszünteti az izületi fájdalmakat. Az infraterápia széles körben alkalmazott az izületi betegségben szenvedő betegek körében. Mindemellett a kezelés bizonyítottan hatékony a ficamok, az idegzsába, az izomgörcsök, az izületi merevség és még sok más izom-, és csontrendszeri panasz hatásának enyhítésében. A legtöbb merevség, fájdalom és érzékenység, melyek az idős kor velejárói, az inflakezeléssel enyhíthető, vagy teljesen megszűntethető.
Oldja a stresszt, megnyugtat. Az infrakabin rendszeres használatának talán leggyorsabban jelentkező hatása a felüdülés, ahogy eltünteti az élettel járó gondokat és feszültségeket. Csak néhány perc az infraszauna finom melegében és máris érezzük jótékony hatását: mintha újjászülettünk volna, felfrissülünk testben és lélekben egyaránt. Megszépíti a bőrt. A bőséges veríték, amely már az infakabinban eltöltött néhány perc után jelentkezik, nagymértékben tartalmaz a szövetekbe mélyen beágyazott szennyező anyagokat és elhalt bőrsejteket. A felgyorsult vérkeringés felszínre hívja a bőr saját természetes tápanyagait, elősegíti a pattanások, kiütések, égések, vágások gyógyulását is: a nyílt sebek gyorsabban begyógyulnak, és kisebb heg marad utánuk.

vissza ...