Sószoba

SzínekA sókúra olyan természetes gyógymód, amelynek eredete évszázados tapasztalatokra vezethető vissza. A sószoba tervezése, építése és alkalmazása azon a felismerésen alapszik, hogy a sóbányákban dolgozók sokkal ritkábban szenvednek légúti betegségekben. A sószoba használatával a sóbarlangok és a sós tengeri levegő gyógyító, szépítő és ellazító erejét elvezhetjük.
A sószoba olyan mesterségesen előállított helyiség, ahol folyadék jelenlétében létrejövő magas negatív ion túlsúly következtében a részecskeszám jelentősen lecsökken, ily módon a levegő lényegesen tisztább, allergizáló anyagokban szegényebb lesz. A szervezetet károsító pozitív töltéseket megköti, a szervezet egyensúlyát visszaállítja. Sóoldattal átitatott sótéglák borítják a helyiséget.
Miért jó a sókúra?
A sószoba levegőjének belégzése megkönnyebbülést nyújt a légzőszervi betegségekben szenvedők számára, megerősíti a tüdőt, feloldja a letapadt váladékot, csükkenti a légúti gyulladásokat. A szervezetünk természetes védekező mechanizmusának stimulálásával fokozza ellenálló képességünket, gyorsítja az öntisztulási folyamatainkat. Előnyei, hogy gyorsan hat, természetes anyag, helyileg magas a sókoncentráció, nincs szisztémás mellékhatás. Ha nincs lehetőségünk rendszeresen alkalmazni, ajánlott egy 10-12 kezelésből álló kúrát venni, majd azt évente kétszer megismételni.
Nem csak betegeknek!
A városi szennyeződés, a porral járó munkavégzés, a passzív dohányzás mind-mind károsítja egészségünket, ezért nem csak akkor lehet szükségünk sókúrára, amikor már betegek vagyunk. Mint mindenben, a megelőző kúrákkal ezen a területen is sokat tehetünk az egészségünkért.
Sókamra alkalmazása
A sókúrát alkalmazhatjuk önállóan is, vagy orvosunk által előírt gyógyszeres terápiánk kiegészítőjeként. Ez utóbbi esetben elérhetjük az alkalmazott gyógyszerek mennyiségének csökkentését. Sószoba használatát mindig egyeztetni kell kezelőorvosunkkal! Alkalmazása különösen ajánlott a következő esetekben:
Légúti megbetegedések kezelésére, panaszok csökkentésére:
asztma, nehézlégzés, krónikus bronchitis, akut és idült hörghurut, mukoviscidozis, nátha, arcüreg gyulladás, allergiás eredetű légzőszervi problémák, stb. Dohányosoknak különösen ajánlott.
Bőrbetegségekben szenvedők számára:
ekcéma, pattanásos bőr, atópiás dermatózis, psoriasis (pikkelysömör), bőrfertőzések esetén. Nagyon ajánlott allergiás bőrbetegség esetén!
Stressz, kimerültség ellen:
a só negatív ionokat tartalmaz, ami jó hatással van az idegrendszerre. Nyugtatja az idegeket, oldja a stresszt, hozzásegít a mély pihentető alváshoz.

vissza ...